TED KARABÜK KOLEJİ ÖZEL LİSESİ
2013 – 2014 SPOR KULÜBÜ

AMAÇ:

1. En küçükten en büyüğüne kadar tüm öğrencilerimizin mutlaka bir spor branşı ile ilgilenmelerini her türlü kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını bedenen, zihnen ve ruhen gelişmelerini sağlamak.
  2. Sporcu ahlakiyle önce kendilerine, ailelerine, çevresine, vatana ve millete faydalı, her türlü kötü huy ve alışkanlıklardan uzak maddi ve manevi yönden gelişmelerine, kalkınmalarına, ilerlemelerine, sağlık ve estetik yönden gelişmelerine, üyeler arasında her türlü sevgi, saygı, birlik beraberlik, sosyal ve kültürel yardımlaşmayı sağlamak ve devam ettirmek.
  3. Sporu Türk gençliğine uygun olarak geliştirip, aralarında her türlü yardımlaşmayı temin etmek spor vesilesi ile öğrencilerimizi sosyal yönden gelişmiş, dinç, dinamik, zeki nesiller yetiştirmek.
  4. Sporun, hayatımızın ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilme alışkanlığını ve disiplinini kazandırmak.
  5. Topluma, kişilik sahibi, sağlıklı, dinamik, sorumluluğunun bilincinde olan, bireyler yetiştirmektir.
  6. Bedensel, ruhsal ve düşünsel gelişimlerine katkıda bulunmak.
  7. Topluma, kişilik sahibi, sağlıklı, dinamik, sorumluluğunun bilincinde olan, bireyler yetiştirmektir.

YILLIK PLAN:

AYLAR HAFTA YAPILACAK ÇALIŞMALAR
EYLÜL

4

Spor kulübü yönetmeliğinin incelenmesi ve açıklamalar,
Spor kulübü yönetim kurulu seçimi ve görev dağılımı ile yönetim kurulunun görevlerinin açıklanması.çalışmalara katılacak öğrencilerin seçimi.

EKİM 1
4
Spor kulübünde tutulacak defterler ve işlenmesi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlık çalışmaları görev dağılımı
Birleşmiş milletler günü anlam ve önemi.hayvanları koruma günü
KASIM 1

4
Okulumuza ihtiyaç olan spor malzemelerinin belirlenmesi ve ihtiyaç listesinin hazırlanması
Spor sahası  temizliği,spor malzemeleri araç ve gereçlerinin korunması hakkında bilgi verilmesi ve görev dağılımı.
10-16 Kasım Atatürk haftası  kutlama etkinlikleri anlam ve önemi
24 Kasım Öğretmenler Günü anlam ve önemi hakkında bilgi
ARALIK 1
5
Sporun sağlığımız üzerindeki etkileri ve sağlıklı yaşama etkileri konulu öğrencilere bilgi verilmesi.
Sınıflar arası spor müsabakalarının planlanması ve görev dağılımı,
İnsan hakları haftası ile ilgili bilgilendirme ,anlam ve önemi.
Atatürk’ün spora verdiği  önem ve sporla  ilgili deyişlerinin açıklanması ve anlatılması.
OCAK 1
3
Vereme karşı savaş  eğitimi haftası,konuyla ilgili açıklama
Enerji tasarrufu haftası .enerjinin vr tasarruf yapmanın ekonomimize katkısı.
1 yarıyıl çalışmalarının değerlendirilmesi.
ŞUBAT 1

3
Öğrencilere sağlık ve temizlik konuları ile ilgili bilgi verilerek temizliğin öneminin kavratılması.
2.yarıyılda yapılacak çalışmaların planlanması dilek ve temenniler.
Spor kazaları ve ilkyardım hakkında bilgi verilmesi
MART 1

5
Soyunma odalarının ,lavaboların    ve tuvaletlerin sağlık açısından daha temiz ve düzenli kullanılması  için bilgilendirme.
Bando takımı seçmeleri için görev dağılımı ve bilgilendirme
Orman haftası.
Atatürk’ün spor anlayışı hakkında bilgi.
Dünya tiyatrolar günü.tiyatronun önemi.
Sınıflar arası Basketbol müsabakaları bilgilendirme fikstür çekimi
NİSAN 1

7-13 Nisan Sağlık haftası  .sağlığın öneminin kavratılması
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri ve duvar gazetesi hazırlanması.
Turizm haftası Turizmin önemi ve ülkemiz ekonomisine katkıları.
Trafik Haftası kutlama proğramının hazırlanması .görev dağılmı
MAYIS 1

4
Anneler günü kutlama etkinlikleri.
19  Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı  konulu duvar gazetesine yazı  hazırlanması ve görev dağılımı
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı .Atatürk’ün gençlere verdiği önemin kavratılması.
Sınıflar arası müsabakalar ödül töreni hazırlıkları
HAZİRAN

3
Spor kulübü defterlerinin işlenmesi. Yıpranan ve kaybolan malzemelerin yoğaltım malzeme defterinden düşülmesi. Spor salonu araç ve gereçlerinin bakım ve temizliği yıl sonu faliyet raporunun hazırlanması.

ÖĞRENCİ LİSTESİ

SIRA NO ADI SOYADI