Müzik

İlkokul bölümünde müzik dersi amacımız; yaşadıklarından yola çıkarak öğrencilerimizin, görsel, işitsel, matematik ve müzik zekalarını geliştirici oyunlar, etkinliklerle öğrenme sürecini mümkün olduğunca zevkli hale dönüştürmek, hızlı öğrenmeyi sağlamak ve yaratıcı yeteneklerini geliştirmektir.

Yaptığımız etkinliklerle öğrencilerimizin müziğe ve enstrüman çalmaya yönelik ilgilerinin artması, paylaşım duygularının gelişmesi hedeflenir.

Öğrencilerimizin temel müzik bilgilerine sahip olmalarını, sanatsal yeteneklerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarını, müzik dinleme alışkanlığı kazanmalarını, iyi bir müzik dinleyicisi olmalarını, müziği yaşamın bir parçası olarak görmelerini, kendi düzeylerine uygun şarkı ve çalgı dağarcığına sahip olmalarını hedeflemekteyiz.