PDR’den Bakış

Okul öncesi rehberlik servisinin misyonu; öğrencilerimizi önce okul yaşamına daha sonra hayata psikolojik olarak hazırlamaktır. Öğrencilerin bedensel, duygusal, psikolojik ve sosyal gelişimlerinin izlenmesi, değerlendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla kurulmuş olan Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimimizde öğrencilerimizle birebir ilgilenilmektedir. Öğrencilere ihtiyaçları doğrultusunda, sosyal ya da bireysel sorunlarını en kısa zamanda, en doğru biçimde çözebilmeleri için gerekli rehberlik yapılmaktadır.

Öğrenciye yönelik rehberlikte öğrencinin okula adaptasyon süreçleri,okulda veya okul dışındaki uyum ve davranış sorunları,çocuğun ilgi ve yetenekleri,okula hazırlık çalışmaları,karakter eğitimi ve çok yönlü zeka eğitimine yönelik uygulamalar yapılmaktadır. Aileye yönelik rehberlikte ise veli ile sık sık birebir görüşmeler yapılarak öğrenci ile ilgili bilgiler verilmekte, ailenin çocukla ilgili ya da çocuğu etkileyeceği düşünülen sorunlarına yönelik danışmanlık hizmeti verilmektedir. Öğrencilerin kişisel, sosyal ve akademik gelişimleri hakkında konuşmak isteyen velilerimiz önceden randevu alarak PDR Uzmanımızla bireysel görüşme yapabilirler.