Bilişim Teknolojileri

Derslerimizde, Bilişim Garajı Projesi Uygulanmaktadır.

Bilişim Garajı, Gazi Üniversitesi Teknopark’ta kurulu bulunan İnova Akademi Bilişim Eğitim Hiz. San.Tic. A.Ş.’nin bir online hizmetidir. 2012 yılında bir grup akademisyen tarafından hizmete açılan Bilişim Garajı, 2018 yılı itibariyle 100.000’e ulaşan öğrenci sayısıyla 16 yaş altı nesillere yönelik “bilişimle üretim” eğitimleri veren ülkemizin en büyük, dünyanın sayılı online eğitim platformlarından birisidir.

Hizmete girdiği günden bu yana her sene öğrenci sayısını 4-5 kat artırarak büyüyen Bilişim Garajı, tüm dünyada hızla değişen ‘okul’, ‘öğrenme’, ‘eğitim’, ‘bilgi’, ‘beceri’, ‘ölçme-değerlendirme’ kavramlarının yeniden tanımlanmasına yönelik ar-ge çalışmalarına yüksek bütçe, enerji ve zaman ayırmaktadır. Eğitim bilimleri, eğitim teknolojileri, mekatronik mühendisliği, matematik, fen bilimleri alanlarında uzman ekibiyle, 16 yaş altı nesillerin kuramsal değil, disiplinler arası uygulamalı bilgi ve beceri kazanması Bilişim Garajı’nın en öncelikli ve önemli hedefidir. Bilişim Garajı ile, K-12 seviyesindeki eğitim kurumlarına bugün kıvılcımlar halinde kendini göstermeye başlayan ‘yeni okulculuk’ konusunda rehberlik edecek bir ekosistem sunacak ar-ge çalışmalarımızı yoğun bir şekilde yürütüyoruz. Çalışmalarımızın, önümüzdeki 10 yıl içerisinde iş hayatına ve sosyal yaşama atılacak olan çocuklarımıza ihtiyaç duyacakları ‘evrensel becerileri’ kazandıracağına yönelik inancımız çok yüksektir.